Når du ønsker at skabe mere balance i din krop og dit sind er åndedrættet en stor hjælp.

Vekselåndedrættet er en åndedrætsøvelse som stammer fra yogaens kraftfulde univers og som renser og balancerer nervestrømmene og styrker den vitale energi. Øvelsen virker beroligende på nervesystemet og genoplader krop og sind.

Sådan gør du – 

Start med at sætte dig godt til rette på en pude eller en stol. Sid gerne med en rank ryg, og skuldrene afslappede og trukket en anelse tilbage. Anbring nu højre hånds pege- og langfinger på det lille punkt mellem dine øjenbryn.

Lad nu tommelfingeren være klar til at lukke højre næsebor – og ring- og lillefingeren klar til at lukke venstre næsebor. Hvis du har lyst kan du nu lukke dine øjne og tage et par dybe indåndinger og et par lange udåndinger.

  • Luk nu højre næsebor med tommelfingeren og ånd ind gennem venstre næsebor. Luk kort for begge næsebor og hold vejret.
  • Åben for højre næsebor og ånd ud mens venstre næsebor holdes lukket af ring- og lillefingeren.
  • Ånd ind gennem højre næsebor. Luk nu kort begge næsebor og hold vejret.
  • Ånd ud gennem venstre næsebor mens højre næsebor er lukket. Lav nu gerne 5 runder og sænk efterfølgende din hånd – sid gerne fortsat med rank ryg, lukkede øjne og træk vejret almindeligt i et par minutter mens du følger luftens vej ind i din krop og luftens vej ud af din krop. Slutte af med kort at mærke hele din fantastiske krop som du sidder her og måske lige anerkende dig selv for at have taget dig tid til at drage omsorg for dig selv.Brug gerne denne øvelse så ofte som du har brug for det i løbet af dagen til at berolige nervesystemet og genoplade din krop og dit sind.